Ce nuci sunt mai bune de consumat – crude sau prăjite

  • În timpul prăjirii, nucile pierd umiditate. De aceea, nucile prăjite conțin mai mulți acizi grași saturați și calorii decât cele crude.
  • Doar că această diferență este minimă și este de doar 1 g de grăsime și respectiv 6 calorii. Greutatea nucilor scade și ea la prăjire.
  • De exemplu, 28 g de migdale crude conțin 161 de calorii și 14 g de grăsime, în timp ce migdalele prăjite conțin 167 de calorii și 15 g de grăsime.
  • Conținutul de proteine ​​și carbohidrați din nucile crude și cele prăjite este aproape identic. Există diferențe, dar acestea sunt mici și depind de tipul de nucă.
  • Deci puteți consuma atât nuci prăjite, cât și crude. Doar nu mai mult de 30 g pe zi și nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *